Mergi spre compartimentul: Cultura
05 mai 2014, 11:15 Cultura views 17155
Icoana făcătoare de minuni, adusă la Chișinău de pe muntele Atos
Foto: protv.md
05 mai 2014, 11:15 Cultura views 17155

Icoana făcătoare de minuni, adusă la Chișinău de pe muntele Atos

O icoana facatoare de minuni a fost adusa la Manastirea Ciuflea din capitala. Oamenii au facut coada ca sa se roage la sfintenie. Icoana Maicii Domnului cu trei maini a fost adusa de pe muntele Athos din Grecia. Unii au venit in speranta de a se trata de boli, altii s-au rugat pentru bunastare.

Oamenii au stat la rand ore in sir ca sa se atinga de icoana adusa din Grecia. Potrivit scrierilor, Icoana Maicii Domnului cu trei maini este facatoare de minuni si ajuta cuplurile care nu pot avea copii, dar si trateaza bolile trupesti.

Aceasta femeie vine la biserica destul de des. Intrucat copilul ei are probleme de sanatate, femeia se roaga pentru el.

La manastire au fost aduse si moastele Sfintilor Mari Mucenici Gheorghe, Purtatorul de Biruinta si Dimitrie, Izvoratorul de Mir.

Icoana Maicii Domnului cu trei maini si moastele vor ramane in tara noastra o luna si vor fi expuse in mai multe biserici din Moldova.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

Grecia , minune , Chisinau , manastire , icoana

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
569 locuitori

Cucuruzenii de Sus este un sat din cadrul comunei Crihana, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 20 km de oraşul Orhei şi la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 569 de oameni. Satul Cucuruzenii de Sus a fost întemeiat în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.