Mergi spre compartimentul: Cultura
08 mai 2014, 15:16 Cultura views 10369
Carol Schmidt, imortalizat la Chişinău
Foto: moldpres.md
08 mai 2014, 15:16 Cultura views 10369

Carol Schmidt, imortalizat la Chişinău

În oraşul Chişinău va fi edificat bustul fostului primar al capitalei Carol Schmidt. Un proiect de hotărîre a fost aprobată de Guvern, informează MOLDPRES.

Bustul va fi instalat în scuarul din faţa Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici", care se află vis-a-vis de casa în care a locuit fostul primar de Chişinău.

Cheltuielile pentru edificarea bustului vor fi acoperite de Ambasada Republicii Federale Germania şi Ambasada Republicii Polone în R. Moldova. Consiliul municipal Chişinău va asigura finanţarea lucrărilor de şantier şi amenajarea teritoriului aferent bustului.

Carol Schmidt a fost ales primar al oraşului Chişinău în 1877 şi a deţinut această funcţie timp de 25 de ani. În timpul administrării sale, cu eforturile mai multor arhitecţi ai timpului, au fost pavate străzi şi trotuare, s-au construit o serie de imobile semnificative, spitale şi edificii de menire socială, clădiri care au statut de monumente de arhitectură şi istorice.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , monument , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1491
Populația:
1261 locuitori

Japca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Bursuc și Japca. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Florești și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1261 de oameni. Satul Japca a fost menționat documentar în anul 1491.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.