Mergi spre compartimentul: Cultura
13 mai 2014, 15:21 Cultura views 11166
În Republica Moldova va fi organizat Festivalul Medieval
Foto: allfun.md
13 mai 2014, 15:21 Cultura views 11166

În Republica Moldova va fi organizat Festivalul Medieval

Sute de luptători, costume, arme, muzică și dansuri, program special pentru copii, teatru în aer liber și iarmaroace tematice la Festivalul Medieval, organizat în incinta Complexului Etno-Cultural VATRA.

Evenimentul va avea loc în perioada 31 mai -1 iunie.

Elementele centrale ale sărbătorii de epocă vor fi reconstituirea bătăliilor istorice, taberele medievale cu tot ce însemna viața cotidiană: bucătărie, artizanat, meșteșugărit și ateliere de fierărie.

Spiritul medieval va fi susținut și de trupe profesionale de reconstituire istorică din Republica Moldova, România și Ucraina, care vor înscena lupte, unde spada și armura erau instrumentele principale.

În cadrul festivalului va avea loc și turnirul internațional la scrimă medievală și trageri cu arcul, iar cei mai curajoși vor putea să experimenteze la tirul cu arcul și aruncatul topoarelor.

Pentru amatorii de artă vor fi tîrguri de artizanat, expoziții de obiecte hand made, master-class-uri în gastronomie, dans, pictură și sculptură. La festival vor fi amenajate și spații speciale pentru copii, iar de 1 iunie - Ziua Internațională a Copiilor, organizatorii promit un program special cu multe concursuri și premii.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

Festival , Moldova , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769–1774
Populația:
1213 locuitori

Popencu este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chirov, Vladimirovca, Popencu și Zăzuleni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Popencu alcătuia 1213 oameni în anul 2012. Satul Popencu a fost menționat documentar între anii 1769 – 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.