Mergi spre compartimentul: Cultura
15 mai 2014, 15:00 Cultura views 8264
Festivalul „Sub căciula lui Guguţă” și-a deschis larg ușile
Foto: trm.md
15 mai 2014, 15:00 Cultura views 8264

Festivalul „Sub căciula lui Guguţă” și-a deschis larg ușile

Festivalul internaţional al teatrelor de păpuşi „Sub căciula lui Guguţă" şi-a deschis larg uşile. La eveniment au participat în premieră păpuşari din Bulgaria şi Kazahstan. Din cauza tensiunilor politice din Ucraina nu au putut veni patru colective teatrale din Ucraina, două din Rusia şi unul din Belarus.

Iniţial la festival şi-au anunţat prezenţa 19 teatre din mai multe ţări. „Şi-au dorit mai multe teatre, dar din păcate, din cauza situaţiei din Ucraina nu au putut să vină. Ca de obicei, punem accentul pe spectacole bune pentru copii. Micii spectatori au posibilitatea să descopere cultura şi arta mai multor ţări", a declarat Gabriela Lungu, directorul Teatrului „Guguță".

Dacă pentru micii spectatori festivalul este o sărbătoare plină de culoare şi surprize, atunci pentru maturi este un prilej de comunicare, schimb de experienţă şi viziuni despre menirea teatrului pentru copii.

„Sub căciula lui Guguţă" va culmina pe 17 mai cu spectacolul „Păcală" a Teatrului de Păpuşi din Galaţi.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Festival , teatru , papusa , cultura , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
800 locuitori

Băneştii Noi este un sat din cadrul comunei Băneşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţă de 10 km de oraşul Teleneşti şi la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 800 de oameni. Satul Băneştii Noi a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.