Mergi spre compartimentul: Cultura
03 iunie 2014, 15:26 Cultura views 9596
Două muzee din Moldova, legate de numele lui Puşkin, au fost renovate
Foto: informator.md
03 iunie 2014, 15:26 Cultura views 9596

Două muzee din Moldova, legate de numele lui Puşkin, au fost renovate

Două muzee din Moldova, legate de numele marelui poet rus Alexandr Puşkin, au fost reparate, a informat la o întîlnire cu jurnaliştii Valentin Rîbiţki, şeful reprezentanţei din Chişinău a Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a spus că pe 6 iunie, ziua de naştere a poetului, chişinăuienii şi oaspeţii capitalei, admiratori ai talentului poetului, vor putea vizita sălile restaurate ale Casei-muzeu "A. S. Puşkin" din strada Colina Puşkin.

"Un volum de lucrări mult mai mare se efectuează în localitatea Dolna din raionul Străşeni, unde poetul a petrecut două luni în ospeţie la proprietarii conacului, boierii moldoveni Ralli, în anii exilului său în Basarabia. Muzeul a fost deschis pentru vizite încă în anul 1949 şi de atunci nu a fost renovat. Lucrările de reconstrucţie au loc intensiv şi sperăm să le finalizăm pînă la începutul toamnei. Fondurile pentru aceste scopuri au fost oferite de compania "Moldovagaz", a relatat Rîbiţki.

El a mai anunțat că în cadrul festivităţilor prilejuite de ziua de naştere a poetului şi de Ziua Rusiei, la Chişinău va avea loc o serie de evenimente, inclusiv festivalul internaţional de literatură rusă "Colina Puşkin" și expoziţia de fotografii "Rusia contemporană".

Sursa: infotag.md

Cuvinte cheie:

muzeu , Moldova , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1176 locuitori

Mahala este un sat din cadrul comunei Corjova, raionul Dubăsari. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dubăsari și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1176 de locuitori. Satul Mahala a fost menționat documentar în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.