Mergi spre compartimentul: Cultura
07 august 2014, 15:20 Cultura views 8919
O expoziţie de sculptură şi grafică contemporană a fost inaugurată la Chişinău
Foto: tv7.md
07 august 2014, 15:20 Cultura views 8919

O expoziţie de sculptură şi grafică contemporană a fost inaugurată la Chişinău

O expoziţie de sculptură şi grafică contemporană cu genericul "Aestas", care în traducere din latină înseamnă "Vara", a fost vernisată la Centrul Constantin Brâncuşi.

Evenimentul reuneşte 27 de lucrări realizate de 18 plasticieni din Moldova pe parcursul anului curent.

"Gheorghe Postovanu a realizat pentru prima dată o combinaţie de lucrări din granit, sticlă şi metal ce reprezintă trei păsări. Tudor Fabian este unicul grafician de la expoziţie. Artistul a prezentat lucrările "Vals de toamnă", "Amintiri X", "Amintiri Y", "Amintiri Z" şi "Amintiri X 21", a menţionat criticul de artă Tudor Braga.

"Un alt participant la expoziţie, Eugen Sterpu vine cu o capodoperă - sculptura în fier "Fără nume". Este o lucrare fără precedent în arta noastră. Astfel de piese pot fi întîlnite doar la Muzeul "Guggenheim" din Bilbao, Spania. Lucrarea lui Eugen Sterpu are elemente comune filozofiei orientale, e vorba de aşa-numitul "Ying-Yang"", a adăugat sursa citată.

În acelaşi timp, artistul plastic Eugen Sterpu, a spus jurnaliştilor că a realizat sculptura în fier "Fără nume" timp de doar zece zile şi a vrut să redea prin ea "o figură feminină".

Expoziţia "Aestas" va fi deschisă publicului la Centrul "Constantin Brâncuşi" pînă în data de 24 august.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

expoziție , Chisinau , cultura , sculptor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
2307 locuitori

Ciutuleşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Mărineşti, Ciutuleşti, Ion Vodă, Sîrbeşti. Satul Ciutuleşti aşezat în valea rîului Răut, este situat la o distanță de 21 km de oraşul Floreşti şi la 119 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2307 oameni. Menționat documentar, cu numele Visterniceni, în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.