Mergi spre compartimentul: Cultura
20 iunie 2015, 16:00 Cultura views 7608
Un festival al Indiei a fost inaugurat la Chişinău
20 iunie 2015, 16:00 Cultura views 7608

Un festival al Indiei a fost inaugurat la Chişinău

Festivalul Indiei a fost inaugurat ieri seară la Chişinău. Evenimentul are loc la Centrul Internaţional „Moldexpo", unde a reunit peste 40 de artişti din India, Australia, Germania, Suedia, Estonia, Rusia, Ucraina, Belarus, Turkmenistan, Polonia, SUA, Africa de Sud, care prezintă tradiţiile şi cultura indiană, informează MOLDPRES.

În cadrul festivalului, care se va desfășura pînă pe 21 iunie, sînt prezentate dansuri indiene clasice și combinate, teatru dramatic și de avangardă, teatru de păpuși, acrobații, arte marțiale, muzică indiană.

Totodată, participanţii la Festivalul Indiei vor petrece lecții de yoga, mantre vedice antice, vor prezenta arta mehndi și arta machiajului indian. Vizitatorii au posibilitatea să probeze costumele tradiționale indiene, să beneficieze de o sesiune foto şi să cumpere diverse obiecte specifice Indiei. Alături de bucătarii profesioniști, orice invitat are ocazia să prepare bucate indiene.

Invitatul special este guru Indradyumna Swami, care va răspunde la întrebările participanților la festival.

Festivalul Indiei se organizează de 18 ani în diverse țări ale lumii, precum Polonia, Brazilia, Australia, Rusia, iar în ultimii trei ani – și pe teritoriul Indiei. În Republica Moldova, Festivalul Indiei are loc pentru a doua oară. Prima ediţie s-a desfăşurat la Chişinău în septembrie anul trecut, notează MOLDPRES.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Festival , India , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1455
Populația:
4497 locuitori

Budeşti este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Văduleni și Budeşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4497 de oameni. Satul Budești a fost menționat documentar în anul 1455.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.