Mergi spre compartimentul: Cultura
16 august 2015, 11:10 Cultura views 8712
Festivalul EcoGastroEtnica anul acesta va avea loc la Călărași
16 august 2015, 11:10 Cultura views 8712

Festivalul EcoGastroEtnica anul acesta va avea loc la Călărași

În perioada 28-30 august, în satul Răciula, raionul Călărași va avea loc Festivalul EcoGastroEtnica, ediția a doua, informează NOI.md.

Festivalul „EcoGastroEtnica la Coliba lui Moș Ion" se va desfășura timp de trei zile, la poalele Codrilor, pe malul unui lac, în cel mai pitoresc loc din Moldova.

Scopul acestui festival este promovarea tradițiilor autentice, așa cum au fost lăsate din strămoși, prin bucatele tradiționale, muzică și dansuri populare.

Cei prezenți la eveniment vor putea retrăi tradițiile copilăriei, precum: sacrificarea porcului, pregătirea mustului și a vinului. Nu va lipsi nici mămăliga țărănească, zeama tradițională de găină, sarmalele în frunze de viță de vie și varză, pîinea coaptă pe vatră, învîrtita și plăcintele moldovenești.

Copii vor avea ocazia să participe la master-class-uri de preparare a hulubașilor pe vatră, a colăceilor și altor produse de patiserie.

În cadrul festivalului vor cînta: Mariana Mihăilă, Anișoara Puică, Valentin Uzun și formația Tharmis, Nicolae și Isidor Glib, Dara și Carla's Dreams, Plăieșii lui Nicolae Gribincea și alte colective folclorice.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Festival , bucataria , cultura , tradiții , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
758 locuitori

Hîrceşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Veveriţa, Hîrceşti, Drujba și Leordoaia. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 758 de oameni. Satul Hîrcești a fost menționat documentar în anul 1568.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.