Mergi spre compartimentul: Cultura
16 decembrie 2015, 10:21 Cultura views 7814
Diaspora armenilor va organiza un festival etnofolcloric al popoarelor din Caucaz
16 decembrie 2015, 10:21 Cultura views 7814

Diaspora armenilor va organiza un festival etnofolcloric al popoarelor din Caucaz

La Palatul Naţional „N. Sulac" din capitală va avea loc, pe 18 decembrie, Primul Festival Etnofolcloric „Caucaz", organizat de Diaspora armenilor din R. Moldova sub patronajul Primăriei mun. Chişinău şi cu sprijinul Biroului Relaţii Interetnice.

În cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc astăzi la Chişinău, preşedintele Diasporei armenilor, Venera Gasparean, organizatorul şi regizorul festivalului, a menţionat că la această manifestare vor participa circa 30 de colective etnofolclorice din partea a 12 etnii - armenească, georgiană, poloneză, germană, tadjikă, rusă, ucraineană, lituaniană etc.

„Pe scenă va fi instalat un stand mare, care va reprezenta tradiţiile şi obiceiurile acestor etnii. De asemenea, vor fi propuse pentru degustare bucate naţionale tradiţionale. Punctul culminant al festivalului îl va constitui nunta armenească, pe care ne-am dorit de mai mult timp s-o prezentăm aici, la Chişinău", a precizat Venera Gasparean.

La rîndul său, preşedintele Asociaţiei Obşteşti Comunitatea rusă din R. Moldova, Ludmila Laşcionova a specificat că festivalul va fi o sărbătoare care va consolida prietenia dintre popoare.

„Sîntem o ţară polietnică, iar genericul nostru este cel european - „Unitate prin diversitate". Vom face tot posibilul ca diversitatea culorilor culturale să devină un avantaj, o sursă de îmbogăţire pentru fiecare cetăţean al acestei ţări", a constatat Ludmila Laşcionova.

Potrivit datelor Biroului Relaţii Interetnice, pe teritoriul R. Moldova convieţuiesc 99 de etnii.

 

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Armenia , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
961 locuitori

Cazangic este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frumuşica, Selişte și Cazangic. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Leova și la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 961 de oameni. Satul Cazangic a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.