Mergi spre compartimentul: Cultura
11 august 2016, 15:58 Cultura views 27322
După un secol, Castelul Mimi își redeschide ușile (Foto, Video)
Foto: facebook.com/CastelMimi
11 august 2016, 15:58 Cultura views 27322

După un secol, Castelul Mimi își redeschide ușile (Foto, Video)

Castelul Mimi își redeschide ușile pentru vizitatori. Inaugurarea acestuia va avea loc pe 17 septembrie, informează NOI.md.

Renumitul Castel Mimi, construit în anul 1893, de către ultimul guvernator al Basarabiei, Constantin Mimi, după mai bine de un secol își redeschide ușile pentru vizitatori. După un șir de lucrări de restaurare, pe 17 septembrie, acesta va fi inaugurat prin intermediul unui concert.

Pe scena castelului vor urca cei de la: „Alternosfera", Vali Boghean, Moldovan National Youth Orchestra, Brio Sonores, Aura, Vitalie Dani și legendara formație „Mașina vremeni" („Машина времени").

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

castel , Arhitectura , restaurare , deschidere , vin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1785
Populația:
62 locuitori

Meşeni este un sat din cadrul oraşului Iargara, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Leova și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 62 de locuitori. Satul Meșeni a fost menționat documentar în anul 1785.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.