Mergi spre compartimentul: Cultura
29 noiembrie 2016, 17:00 Cultura views 7747
Mark Tkaciuk lansează un nou proiect (Foto)
29 noiembrie 2016, 17:00 Cultura views 7747

Mark Tkaciuk lansează un nou proiect (Foto)

Ex-deputatul Mark Tkaciuk, ex-consilier prezidențial, antropolog, a lansat recent un proiect care a reușit să atragă ex-deputați, deputați, activiști, diplomați etc.

Astfel, la 24 noiembrie, Tkaciuk a plasat un anunț pe facebook, în care spunea că are nevoie de voluntari pentru a sorta și aranja 50 de mii de cărți în biblioteca civilizației, care poartă numele lui Marc Bloch.

„Aceasta va fi prima bibliotecă cu acces deschis din Moldova. Lucrul se va face în două ture – ziua (de la 09.00 la 20.00) și noaptea (de la 20.00 la 04.00). Participarea Dvs. va fi importantă pentru noi", a scris atunci ex-deputatul.

Îndemnul său nu s-a lăsat mult așteptat, așa că, zilnic, la biblioteca din inima capitalei vin să ajute diferite persoane, printre care: ex-colegii de partid, ex-deputații Iurie Munteanu și Grigore Petrenco, actualul deputat PLDM, Vadim Pistrinciuc, scriitorul Vasile Ernu, diplomatul Kalman Miszei, dar și activiști, jurnaliști, entuziaşti.

Din imaginile publicate, se pare că, deja în scurt timp, biblioteca își va deschide ușile publicului larg.

Sursa: tribuna.md

Cuvinte cheie:

biblioteca , proiect , carte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1176 locuitori

Mahala este un sat din cadrul comunei Corjova, raionul Dubăsari. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dubăsari și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1176 de locuitori. Satul Mahala a fost menționat documentar în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.