Mergi spre compartimentul: Cultura
09 septembrie 2017, 16:20 Cultura views 5159
A fost inaugurat Festivalul Internaţional ''Maria Bieşu''
09 septembrie 2017, 16:20 Cultura views 5159

A fost inaugurat Festivalul Internaţional ''Maria Bieşu''

Iubitorii de operă și balet au un mare motiv de bucurie. Cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu" a debutat aseară, la Chişinău, cu spectacolul "Madame Butterfly". Sala teatrului a devenit neîncăpătoare, iar talentul artiştilor a fost răsplătit de public cu ropote de aplauze.

Timp de aproape trei ore, împătimiţii de artă şi cultură au stat cu sufletul la gură și au urmărit spectacolul care i-a adus renume mondial marei artiste Maria Bieșu.
Munca şi dăruirea artiştilor locali, dar și de peste hotare a impresionat publicul.

"Pentru prima dată am vizionat acest spectacol, dar mi-a fost destul de clar. Regret că am venit fără flori. Parcă am fost în Japonia."

"Mi-a plăcut foarte mult pentru că eu sînt cîntăreață de 40 de ani. Spectacolul a fost foarte bun."

Totuşi, adevărata "Cio Cio San" care a dus faima ţării noastre în lume, nu va dispare din amintirea oamenilor.

"Era o interpretă nemaipomenită. Asemenea voce nu mai are nimeni. Maria Bieșu a fost deosebită",a spus tenorul Mihai Munteanu.

"Sărbătoarea este foarte binevenită. Eu cînd doamna Maria a plecat dintre noi, eu la capul ei am promis că cît eu o să trăiesc acest festival o să trăiască."

Un omagiu marei cîntăreţei de operă a venit să-i aducă şi ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

"În acest an se fac 25 de ani de cînd primadona scenei lirice din Republica Moldova, cântăreața noastră de aur, Maria Bieșu a inaugurat acest festival al vedetelor de teatru, operă și balet și a ghidat 19 ediții ale acestui festival", a spus ministrul Educației, Culturii și Cercetării, MoniCA Babuc.

Deja de mai mulţi ani, festivalul este susținut de Fundația lui Vlad Plahotniuc, "Edelweiss".

"Fundația lui Vlad Plahotniuc, "Edelweiss" ani la rînd susține desfășurarea acestui festival de care suntem legați sufletește. Considerăm că este absolut necesar de a susține și de a încuraja valorile culturale și artiștii țării noastre", a spus directorul executiv al Fundaţiei, Lidia Cocoș.

Festivalul Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu" va dura până în data de 17 septembrie.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Festival , Maria Bieșu , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
2302 locuitori

Nimoreni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Nimoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ialoveni și la 15 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2302 oameni. Satul Nimoreni a fost menționat documentar în anul 1545.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.