Mergi spre compartimentul: Cultura
23 aprilie 2018, 10:15 Cultura views 14555
O carte cu povești terapeutice s-a ales cu un premiu al Salonului de carte pentru copii
23 aprilie 2018, 10:15 Cultura views 14555

O carte cu povești terapeutice s-a ales cu un premiu al Salonului de carte pentru copii

În cadrul celei de-a XXII-a ediții a Salonului Internațional de Carte Pentru Copii și Tineret de la Chișinău, culegerea de povești terapeutice „În ospeție la ursulețul Marmi", de Micrea Grecu și Jana Grecu a obținut premiul special din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, relatează Noi.md.

Despre aceasta a anunțat chiar autorul cărții, Mircea Grecu pe pagina sa de facebook.

"Mulțumim juriului de profesioniști și organizatorilor pentru recunoașterea și onoarea care ne acordă pentru prima oară cu acest premiu!", a mai adaugat scriitorul.

Reamintim că în perioada 19-22 aprilie la CIE „Moldexpo", s-a desfășurat cea de-a XXII- a ediție a Salonului Internațional de Carte Pentru Copii și Tineret, în cadrul căreia și-au prezentat cărțile peste 150 de librării atît din Republica Moldova, cît și din afara țării.

De premii s-au învrednicit și alte publicații, dar și personalități culturale. Premiul „Cartea Anului" a mers din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, către poeta Claudia Partole pentru cartea „Invazia". În baza deciziei Juriului copiilor, premiul „Simpatia Copiilor", a fost acordat scriitorului Spiridon Vangheli pentru cartea „Crăița".

Premiul „Cartea de Referinţă" a fost acordat editurii „Litera" pentru enciclopedia ilustrată „Animale sălbatice". Totodată, premiul „Cea mai reuşită colecţie de carte pentru copii" a revenit editurii „Gama", din Iași, pentru colecția „Povești pentru cei foarte mici".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

carte , scriitor , salonul de carte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1748
Populația:
715 locuitori

Roghi este un sat din cadrul comunei Molovata Nouă, raionul Dubăsari. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Dubăsari și la 63 km de Chișinău. Conform datelor pentru 1 ianuarie 2009, populaţia satului constituia 715 oameni. Satul Roghi a fost menționat documentar în anul 1748.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.