Mergi spre compartimentul: Cultura
26 aprilie 2018, 16:40 Cultura views 11939
Festivalul-Concurs Televizat ”Prezintă Orchestra
26 aprilie 2018, 16:40 Cultura views 11939

Festivalul-Concurs Televizat ”Prezintă Orchestra "Folclor"

Festivalul-Concurs Televizat al Tinerilor Interpreți de Muzică Populară "Prezintă Orchestra "Folclor" va avea loc astăzi, la ora 18.00, la Filarmonica Națională "Serghei Lunchevici" din capitală.

Printre invitați se numără: Marcel, Edgar și Veaceslav Ștefăneț, Cornelia Ștefăneț și Anatol Ștefăneț. Ei vor fi acompaniați de Orchestra de muzică populară "Folclor", dirijată de Petre Neamțu.

În aceeași zi, la 16.00, la Teatrul "De pe strada Trandafirilor" va avea loc spectacolul "Flori pentru Algernon" de Daniel Keyes, iar la 18.00, la Sala cu Orgă din Chișinău - concertul "Dincolo de Bach", susținut de "Signum saxophone quartet" din Germania.

Tot joi, la 18.30, la Teatrul Național de Operă și Balet "Maria Bieșu" va fi prezentat spectacolul "Carmen", operă în trei acte de George Bizet, la Teatrul Dramatic Rus de Stat "A. P. Cehov" - spectacolul "Fără frîne", proiect moldo-rus de E. Latii, V. Romanov și I. Muzîca, la Teatrul Național "Satiricus I. L. Caragiale" – spectacolul "Corp străin", care va fi jucat de Teatrul Evreiesc din București și la 19.00, la Teatrul "De pe strada Trandafirilor" – spectacolul "Salcîmul alb" de Isaak Dunaevski.

Vineri, la 18.00, la Teatrul Național "Mihai Eminescu" va fi jucat spectacolul "Hronicul Găinarilor" de Aureliu Busuioc, iar la 18.30 – la Teatrul Dramatic Rus de Stat "A. P. Cehov" – spectacolul "Conacul misterios" de Don Nigro și la Teatrul Național "Eugene Ionesco" - spectacolul "Oscar și tanti Roz" de Eric-Emmanuel Schmitt.

În aceeași zi, la 18.30, în cadrul turneului "Teatru peste Prut", Teatrul Evreiesc din București va prezenta pe scena Teatrului Național "Satiricus I. L. Caragiale" spectacolul "Musca spaniolă" de Franz Arnold și Ernst Bach, regia Andrei Munteanu.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Festival , concurs , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1724 locuitori

Ţiganca este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ţiganca Nouă, Ghioltosu și Ţiganca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cantemir și la 128 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1724 de oameni. Satul Ţiganca a fost menționat documentar în anul 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.