Mergi spre compartimentul: Cultura
01 iulie 2021, 16:00 Cultura views 2534
Cele mai cunoscute opere ale Muzeului Prado din Madrid sunt prezentate la Muzeul Național de Istorie
01 iulie 2021, 16:00 Cultura views 2534

Cele mai cunoscute opere ale Muzeului Prado din Madrid sunt prezentate la Muzeul Național de Istorie

La Muzeul Național de Istorie a Moldovei a fost deschisă astăzi expoziția în aer liber „Muzeul Prado iese în stradă". Evenimentul este organizat de Ambasada Spaniei la București, în colaborare cu Muzeul Național Prado din Madrid și cu sprijinul instituției gazdă și al Consulatului Onorific al Spaniei la Chișinău.

Vizitatorii vor avea ocazia să admire 22 dintre cele mai reprezentative opere ale Muzeului Prado, una dintre principalele instituții culturale ale Spaniei şi unul dintre cele mai importante muzee din lume.

Expoziția își propune să scoată arta în stradă și să o apropie de public cu ajutorul unor reproduceri, prezentate la o scară de 1:1, ale unor capodopere semnate de Goya, Velázquez, Rubens, Botticelli, Rembrandt sau Hieronymus Bosch, oferind privitorilor o experiență similară unei vizite reale chiar la Muzeul Prado. Aceasta a fost prezentată anterior în numeroase orașe din America Centrală și de Sud, Filipine, SUA, Spania și România și ne invită la un periplu prin vastele colecții de pictură găzduite de Muzeul Prado, oferind o imagine cuprinzătoare asupra picturii europene de la începutul secolului al XII-lea pînă în primii ani ai secolului al XX-lea.

Expoziția va fi deschisă pînă la 31 iulie.

Totodată, pe parcursul lunii iulie, cinefilii se vor putea bucura de nouă filme spaniole, grupate în scurte cicluri tematice: filme de comedie, clasice, filme regizate de femei, drame şi de animație. Peliculele dispun de subtitrare în limba romînă și vor putea fi urmărite în perioada 3-31 iulie 2021, în fiecare zi de week-end, începînd cu orele 21:00, în curtea Muzeului Național de Istorie a Moldovei. Accesul publicului va fi gratuit, în limita locurilor disponibile și cu respectarea normelor de protecție și distanțare socială.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

expoziție , muzeu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
1075 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Horodişte este situat la o distanţă de 16 km de oraşul Donduşeni şi la 252 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1075 de oameni. Prima atestare documentară a satului Horodişte datează din anul 1679.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.