Mergi spre compartimentul: Cultura
02 mai 2023, 11:00 Cultura views 1595
Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, ediția a XXV-a
02 mai 2023, 11:00 Cultura views 1595

Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, ediția a XXV-a

Copiii, tinerii, părinții acestora, cadrele didactice și toți doritorii sînt invitați în perioada 4-7 mai, la Centrul MOLDEXPO, în Pavilionul Central, unde se va desfășura ediția a XXV-a a Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret.

Evenimentul este organizat de Secția Națională din R. Moldova a Consiliului Internațional al Cărții pentru Copii și Tineret (IBBY) cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii în colaborare cu Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, Uniunea Editorilor, Uniunea Scriitorilor, Uniunea Artiștilor Plastici din Moldova și alte organizații, relatează moldpres

Potrivit directorului Bibliotecii Naționale pentru Copii ”Ion Creangă”, Eugenia Bejan, salonul va putea fi vizitat gratuit în 4-6 mai între orele 10.00 și 18.00 și pe 7 mai între orele 10.00 și 17.00. Oferta propusă de expozanți include cărți de ficțiune și non-ficțiune în limba de stat și alte limbi de la peste 50 de edituri din țară și străinătate. În cadrul Salonului vor avea loc circa 45 de lansări de carte, întîlniri cu scriitorii, sesiuni de autografe, ateliere de creație, expoziții de ilustrații de carte. Cu prilejul desfășurării Anului culturii ucrainene în Republica Moldova, în colaborare cu Biblioteca Națională pentru Copii din Ucraina și Secția Națională IBBY în Ucraina, în cadrul Salonului va fi organizată o Expoziție cu cele mai reprezentative cărți pentru copii ale autorilor ucraineni și vor avea loc întîlniri ale copiilor, inclusiv refugiați, cu un scriitor din Ucraina.

Sîmbătă, 6 mai, la ora 11.00, va avea loc un eveniment special în cadrul Proiectului Național de Promovare a Lecturii CARTEA DESCHISĂ, desfășurat sub patronajul președintelui Maia Sandu, la care sînt invitați animatorii și membrii cluburilor de lectură din diverse instituții. În aceeași zi, la ora 15.00, Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă, invită adolescenții și tinerii creatori la evenimentul Open Mic de poezie socială.

În cadrul Salonului, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” organizează Conferința internațională online ”Cartea și lectura în situații de criză”, la care vor participa bibliotecari din R. Moldova, România și Ucraina. Un moment distinct în cadrul Salonului este dăruirea cărți-surpriză „Ștrengărița” de Claudia Partole tuturor copiilor, care vor vizita Salonul.

Salonul se va încheia cu Festivitatea de premiere, care va avea loc în 7 mai, la ora 12.00.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

carte , copii , tineret

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
1125 locuitori

Risipeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Risipeni și Bocşa. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 142 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1125 de oameni. Satul Risipeni a fost menționat documentar în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.