Mergi spre compartimentul: Cultura
03 iulie 2013, 15:19 Cultura views 142417
03 iulie 2013, 15:19 Cultura views 142417

În premieră, la Festivalul "M. Bieşu" se va juca un spectacol în aer liber


 Foto: moldpres.md

Pentru prima dată la Festivalul Internaţional al Vedetelor de Operă şi Balet "M. Bieşu", se va juca un spectacol în aer liber. Un anunţ în acest sens a făcut astăzi Valeria Şeican, directorul Operei Naţionale, la o conferinţă de presă. Cea de-a XXI-a ediţie a festivalului va avea loc la Chişinău în perioada 6-15 septembrie, comunică MOLDPRES.

Şeican a specificat că, la 6 septembrie, în scuarul Teatrului de Operă şi Balet "M. Bieşu" se va juca opera "Aida" de G. Verdi. "Am decis să prezentăm această piesă în aer liber, pentru a aduce tradiţia la modernitate", a menţionat Şeican.

Regizorul spectacolului, Mihai Timofti, a subliniat că în "Aida" vor fi antrenaţi circa 250 de persoane. Între aceştia sînt actori ai Operei Naţionale, orchestra, două coruri, dirijorul Friedrich Pfeiffer din Austria, dar şi cîţiva carabinieri moldoveni, care vor interpreta roluri de ostaşi ai armatei egiptene.

Festivalul "M. Bieşu" va reuni artişti din Franţa, Germania, Austria, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, din alte state.

Sursa: moldpres

Cuvinte cheie:

cultura , teatru , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1767
Populația:
493 locuitori

Troiţa Nouă este un sat din cadrul comunei Ciobanovca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Anenii Noi și la 47 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 493 de oameni. Satul Troiţa Nouă a fost menționat documentar în anul 1767.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.