Mergi spre compartimentul: Cultura
07 octombrie 2023, 11:00 Cultura views 1658
La Chișinău, va fi creat Centrul de cultură și artă „lon și Doina Aldea Teodorovici”
07 octombrie 2023, 11:00 Cultura views 1658

La Chișinău, va fi creat Centrul de cultură și artă „lon și Doina Aldea Teodorovici”

În capitală, va fi creat Centrul de cultură și artă „lon și Doina Aldea Teodorovici”. Edificiul se află pe strada Alexei Mateevici, 77, în vecinătatea monumentului regretaților artiști Doina și Ion Aldea Teodorovici, la intrarea în Parcul „Valea Morilor”.

Instituția culturală va fi în gestiunea Direcției Generale Cultură și Patrimoniu Cultural avînd scopul de a valorifica și promova creația marilor artiști ai neamului Doina și Ion Aldea Teodorovici, notează Noi.md.

Centrul va avea și activități de lansare de carte, albume, organizarea şi desfășurarea evenimentelor.

De asemenea, familia Teodorovici va pune la dispoziția viitorului Centru partituri, obiecte personale, costume scenice, instrumente, accesorii și alte obiecte care pot fi parte componentă a unui spațiu muzeistic.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1700 locuitori

Gura Căinarului este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gura Căinarului și Zarojeni. Satul Gura Căinarului este situat la distanța de 15 km de orașul Florești și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1700 de oameni. Satul Gura Căinarului este menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.