Mergi spre compartimentul: Cultura
13 noiembrie 2023, 10:30 Cultura views 1079
O serată în amintirea actorului Vitalie Cărăuș
13 noiembrie 2023, 10:30 Cultura views 1079

O serată în amintirea actorului Vitalie Cărăuș

O serată în amintirea lui Vitalie Cărăuș, actor, manager de teatru, prezentator de emisiuni televizate, a avut loc sîmbătă la Teatrul Național „Mihai Eminescu” (TNME) din Chișinău.

Evenimentul cu genericul „Frunza de pe inimă” a reunit actori, regizori, scenografi, scriitori, jurnaliști, oameni de cultură, prieteni, membri ai familiei.

Cunoscutul artist a plecat mult prea devreme dintre noi, pe 10 noiembrie 2016. Toamna aceasta ar fi împlinit 60 de ani, notează Noi.md cu referire la ziarulnational.

Invitații la serată și-au exprimat regretul că Vitalie Cărăuș ne-a părăsit mult prea devreme și au vorbit despre numeroasele roluri pe care le-a jucat în spectacole memorabile, înscrise în istoria mișcării teatrale din R. Moldova, despre spiritul său de acțiune, care s-a manifestat într-o perioadă extrem de dificilă, cea a tranziției, cînd părea că arta, cultura erau pe cale de dispariție, din cauza crizelor economice și politice.

Evenimentul de comemorare a fost moderat de soția regretatului actor, Angela Cărăuș, actriță și ea, care a povestit despre cele mai importante momente din biografia artistului.

Vitalie Cărăuş s-a născut la 9 octombrie 1963, în satul Ţaulraionul Donduşeni. În perioada anilor 1981-1985, a studiat Regie şi Teatru la Institutul de Stat al Artelor din Chişinău. În timpul activității sale, s-a remarcat ca actor, cu un palmares bogat de roluri, a fost de asemenea manager al Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” şi al Teatrului Etnofolcloric „Ion Creangă” din Chişinău. A activat și în calitate de consilier prezidențial pe probleme de cultură.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

actor , Vitalie Cărăuș

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
4 locuitori

Gavrilovca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.21 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 2.79 km. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Sîngerei și la 107 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4 oameni. Satul Gavrilovca a fost întemeiat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.