Mergi spre compartimentul: Cultura
09 decembrie 2023, 14:00 Cultura views 1245
În Moldova se desfășoară Zilele Culturii Azere
09 decembrie 2023, 14:00 Cultura views 1245

În Moldova se desfășoară Zilele Culturii Azere

În cadrul Zilelor Culturii Azere în Moldova au avut loc mai multe evenimente. Un eveniment important a avut loc la Ambasada Azerbaidjanului - a fost inaugurat un basorelief în memoria marelui artist, poet și cîntăreț Muslim Magomayev, relatează Noi.md.

Gudsi Dursun oglu Osmanov, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Azerbaidjanului în Republica Moldova, a oferit detalii despre eveniment:

"Se numește Piața Victoriei. Este ca un muzeu în aer liber. Locuitorii orașului Chișinău vin, se uită la ea, află mai multe despre Azerbaidjan. Și tocmai am dezvelit împreună cu dumneavoastră un basorelief al unui mare cîntăreț, pe care moldovenii îl cunosc foarte bine - Muslim Magomayev. Sînt sigur că oamenii vor veni aici, vor depune flori, vor asculta muzica lui. Muslim Magomayev a fost un mare cîntăreț, un mare poet, o persoană unică. A fost foarte iubit și continuă să fie iubit".

Evenimentele culturale nu s-au încheiat aici. La Teatrul de Operă a avut loc un concert festiv cu muzică tradițională azeră interpretată de un trio mugham.

"Cultura Azerbaidjanului este foarte rafinată, a împărtășit cu Noi.md impresiile sale de la concert ministrul azer al Agriculturii, Mejnun Gadir oglu Mammadov.

...Fie că este vorba de cîntece, de romane, de scriitori, și aș spune că cultura este principalul instrument care ajută popoarele din Moldova și Azerbaidjan să se apropie, să se cunoască mai bine. Este foarte bine atunci cînd națiunile comunică între ele. Uneori există momente în care o persoană nu cunoaște limba, dar limba culturii este limba pe care o înțelege toată lumea".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

cultura , Azerbaidjan

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2204 locuitori

Bălăneşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Bălăneşti și Găureni. Satul Bălăneşti este situat la o distanță de 15 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ungheni, la 18 km de oraşul Nisporeni şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2204 de oameni. Satul Bălănești a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.