Mergi spre compartimentul: Cultura
24 iulie 2013, 17:11 Cultura views 7361
24 iulie 2013, 17:11 Cultura views 7361

Preşedinţii Rusiei, Moldovei şi Serbiei vor sosi la Kiev la festivităţile Creştinării Rusiei


Foto: newsmoldova.ru

Preşedinţii Rusiei, Moldovei şi Serbiei şi-au confirmat participarea la manifestările, consacrate sărbătoririi a 1025 de ani de la Creştinarea Rusiei, de la Kiev, a comunicat marţi Evghenii Perebiinis, director al Departamentului politică informaţională al MAE al Ucrainei.

Potrivit spuselor lui, MAE al ţării a transmis prin canale diplomatice invitaţii oficiale ale Preşedintelui Ucrainei Viktor Ianukovici şi Înaintestătătorului Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Mitropolitului Vladimir să participe la festivităţile cu prilejul Creştinării Rusiei şefilor unui şir de state europene şi înaintestătătorilor ai 15 biserici ortodoxe.

„A fost primită confirmarea participării la sărbătorire a preşedinţilor Rusiei, Moldovei şi Serbiei, precum şi a şefilor ai nouă delegaţii reprezentative ale şase biserici ortodoxe”, - a spus Perebiinis la briefing. Totodată el a adăugat că posibilitatea participării altor şefi de stat continuă să fie analizată de MAE al Ucrainei.

Anterior despre faptul că Preşedintele FR Vladimir Putin preconizează să viziteze Kievul în zilele sărbătoririi aniversării a 1025-a a Creştinării Rusiei a vorbit purtătorul lui de cuvînt, Dmitrii Peskov.

Sursa: newsmoldova.md

Cuvinte cheie:

Ucraina , vizita oficiala , președinte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
928 locuitori

Stoicani este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Stoicani și Soloneţ. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Soroca și la 140 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 928 de oameni. Satul Stoicani a fost menționat documentar în anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.