Mergi spre compartimentul: Cultura
26 octombrie 2013, 12:15 Cultura views 15771
26 octombrie 2013, 12:15 Cultura views 15771

Сhișinăul a găzduit pentru prima dată un festival de tango argentinian



Foto: moldnews.md

În Republica Moldova, pentru prima dată s-a desfășurat un festival de tango argentinian. Atelierul de dans și reprezentația artistică „Moldavian Autumn Dances Tango" ("Toamna moldovenească dansează tango") a avut loc în weekend-ul trecut cu prticiparea coreografilor și DJ-lor din străinătate.

Principalii oaspeții ai festivalului au fost profesorii de tango argentinian Jose Almar și Juliána Aparicio, care timp de trei zile au condus seminarul și au povestit despre secretele artei dansului.

În cadrul milongas de seara și de noapte (serate de tango) oaspeții festivalului au fost distrați de DJ-ii din diferite țări.

Punctul culminant al zilei de sîmbătă a fost evoluția strălucitoare și plină de culoare a maeștrilor Jose Almara și Juliana Aparicio, care au demonstrat performanță extraordinară.

În afară de dansuri, participanții și oaspeții festivalului au vizitat vinoteca de la Milestii Mici , precum și unul dintre cele mai pitorești locuri din Moldova – Orheiu l Vechi.

Potrivit lui Jose și Juliana, Moldova a avut un start bun și i-a impresionat oaspeți prin ospitalitat, tradiții și oameni buni.

Sursa: moldnews.md

Cuvinte cheie:

Dansuri , Moldova , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
346 locuitori

Maiscoe este un sat din cadrul comunei Iliciovca, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Florești și la 154 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 346 de oameni. Satul Maiscoe a fost menționat documentar în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.