Mergi spre compartimentul: Bucătăria
19 aprilie 2016, 16:45 Bucătăria views 3788
Studenții italieni invață să gătească sarmale și mămăligă (Video)
19 aprilie 2016, 16:45 Bucătăria views 3788

Studenții italieni invață să gătească sarmale și mămăligă (Video)

Bucate traditionale moldovenesti gatite de...italieni. Asta s-a intamplat astazi la Academia de Studii Economice, unde au venit mai multi studenti italieni de la un Institut din peninsula.

 Dupa ce italienii vor invata sa gateasca mancare moldoveneasca, studentii nostri vor pleca in Italia sa invete, la randul lor, cum sa pregatesc bucatele italienesti. Asta prevede un acord semnat astazi intre cele doua institutii.

Sarmale, placinte si invartita cu branza – anume aceste bucate s-au regasit in meniul de astazi. Studentii s-au gandit ca aceste bunatati reprezinta bucataria noastra traditionala.

Veronica, STUDENTA "Astazi vom pregati mancarea nostra traditionala, sarmalutele noastre moldovenesti. Acum pregatesc carnea. Carne de pasare,orez, legume".

Olga TABUC, LECTOR UNIVERSITAR "Astazi este prima vizita, care speram sa fie cu bun augur si precum vedeti, studentii sunt repartizati impreuna cu studentii nostri unde v-om pregati cele mai semnificative preparate care ne reprezinta bucataria noastra vasta si gustoasa".

Studentii, atat moldoveni, cat si italieni, si-au pus sort si ,intr-o cafenea din universitate, s-au apucat de treaba.

"Facem o ciorba vegetariana,folosim mai multe legume, conopida, verdeata, rosii, morcov, ardei gras, ciuperci."

"Acum pregătim aluatul pentru plăcinte. Am adăugat apă, sare, ulei şi făina."

Faptul ca vorbesc limbi diferite nu a fost o problema pentru studenti.

Franco, ORGANIZATOR "Obiectivul acestei întâlniri este să facem un schimb cultural între studenţii moldoveni şi cei italieni. Acesta este prima experienţă, dar pe viitor sperăm să venim cu mult mai multe grupe".

Dupa ce au scos placintele si sarmalutele din cuptor, tot studentii au fost cei care s-au infruptat din ele. Acum, urmeaza ca si studentii moldoveni sa plece in Italia, unde vor fi invatati sa gateasca specialitati din peninsula.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

studenţi , mamaliga , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1715
Populația:
225 locuitori

Rîngaci este un sat din cadrul comunei Cepeleuţi, raionul Edineţ. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Edineț și la 234 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 225 de oameni. Satul Rîngaci a fost menționat documentar în anul 1715.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.