Mergi spre compartimentul: Bucătăria
20 august 2016, 14:20 Bucătăria views 7331
Ciocolată cu parmezan şi carne, preparată în Moldova (Video)
20 august 2016, 14:20 Bucătăria views 7331

Ciocolată cu parmezan şi carne, preparată în Moldova (Video)

V-aţi imaginat vreodată că ciocolata ar putea avea gust de carne, caşcaval sau ciuperci? Sună bizar şi pare de domeniul fantasticului, însă, un cofetar din Capitală a reuşit să creeze astfel de delicii. De mai bine de 21 de ani, Nadejda Ipatieva foloseşte pentru creaţiile sale culinare combinaţii greu de imaginat.

"Toate produsele: carne, caşcaval, ouă, diferite fructe, diferite mirosuri, lavender, mentă şi altele foarte bine se combină cu ciocolata", a spus cofetarul Nadejda Ipatieva.

Nadejda Ipatieva a reuşit nu o singură dată să impresioneze gurmanzii din Moldova. De dragul cofetăriei, Nadejda a renunţat în 1995 la meseria de profesor de muzică. A început să facă torturi la comandă, iar un deceniu mai tîrziu a introdus în meniul clienţilor săi gusturi noi cu ciocolată.

"În lipsa internetului, eu nu am putut să propun altceva decât torturi. Internetul mi-a dat posibilitatea să pun poze şi să lărgesc comunitatea foarte mult comparativ cu anii trecuţi", a mai zis cofetarul.

Nadejda respectă foarte rar reţetele tradiţionale de dulciurilor. De fiecare dată, femeia adaugă un ingredient nou şi crează un desert unic. Acum patru ani, ea a inventat pentru un concurs culinar internaţional o reţetă în care a reuşit să combine armonios ciocolata şi carnea crud zvîntată.

"A fost condiţia să demonstrăm ceva din bucătăria italiană. Bineînţeles că italienii nu au ajuns până la combinaţia prosciutto sau a parmezanului cu ciocolată. Am fost prima", a povestit Nadejda Ipatieva.

Nadeja a decis să reinventeze şi reţeta pentru brownie, adăugând bere brună şi parmezan.

Pe viitor, Nadejda Ipatieva speră să surprindă gurmanzi cu o combinaţie dintre ciocolată şi peşte.

"Multe produse foarte bine se combină cu ciocolata. Eu aş spune aproape toate. Inclusiv şi peşte. N-am încercat încă, totul e înainte, soţul meu aşteaptă când o să încerc eu combinaţia ciocolatei cu peşte", a spus cofetarul Nadejda Iaptieva.

Şi americanii au posibilitatea să mănînce ciocolată deosebită. Magazinul Sir Francisc Bacon Shoppe din SUA este renumit pentru combinațiile neașteptate de dulce și sărat, însă cea mai ciudată este ciocolata cu fîșii de slănină afumată și arahide. 226 de grame de ciocolată costă 18 dolari.

Totodată, reamintim că informații exhaustive despre bucatele și băuturile tradiţionale moldoveneștiistoria și cultura vinului la moldovenitradiţii şi inovaţii în alimentaţia moldovenilorproduse pentru sănătatereţete culinarebucate de sărbătoarebucate mănăstireştibucate de postconserve de casă și secretele bucătăriei moldovenești pot fi aflate la compartimentul «BUCĂTĂRIA» a proiectului moldovenii.md.

Sursa: www.prime.md

Cuvinte cheie:

mamaliga , bucataria , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
9063 locuitori

Cupcini este un oraş în Raionul Edineţ, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii,  străbătut de rîul Ciuhur, oraşul Cupcini este situat la o distanţă de 194 km de Chișinău. Conform datelor statistice, în anul 2008, populaţia oraşului constituia 9063 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1431, cînd Alexandru cel Bun întărea stăpînirea asupra „vadului de piatră de pe Ciuhur” lui Cupcici vornic, a cărui nume îl ia satul.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.