REŢETA ZILEI: Ciorbă de măcriş cu crupe de porumb
Mod de preparare:
Crupele se pun în apă clocotită. Peste 25-30 minute se adaugă măcrişul, ceapa verde, uşor rumenită, se toarnă borşul, se fierbe 5-7 minute. Apoi se adaugă leuştean, sare, foi de dafin, piper, se fierbe încă 3-4 minute. Se adaugă gălbenuşurile bătute cu frişca şi se ia de pe foc.
Se serveşte cu smântână şi verdeaţă tocată.
Ingrediente:
- 6 pahare apă,
- 3 linguri de crupe de porumb,
- 3 linguri măcriş tăiat,
- 4 linguri de ceapă verde tăiată,
- 2 linguri de ulei,
- 4 ouă (gălbenuşuri),
- 1/5 pahar frişcă (lapte),
- 2/3 de pahar smântână,
- 2 pahare de borş acru sau un pic de sare de lămâie,
- sare,
- foi de dafin,
- piper negru măcinat,
- leuştean verde,
- 2 linguri verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.
- Un moldovean a decedat în SUA după ce a fost electrocutat de polițiști. Precizările MAE
- Veste bună pentru moldovenii în Spania
- Regim liberalizat de vize pentru traficul de mărfuri: cu cine a convenit acest lucru Ucraina
- Regimul liberalizat de vize cu Republica Ecuador a fost anulat
- Proiectul Moldovenii.md împlinește 13 ani
- Un angajat al ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost declarat persona non grata
- De la Chișinău la Himalaya: Steagul XOstudioFLOWERS pe cea mai înaltă trecătoare montană
- De ce statuia lui Ramses atrage atât de multe întrebări? (+Foto)
- 10 recomandări pentru a achiziționa miere autentică și de calitate
- 30 principii de viață ale lui Mahatma Gandhi
- Agricultura organică
- Tolstoi despre viața în oraș
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1489
- Populația:
- 2233 locuitori
Şişcani este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Drojdieni și Şişcani. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Nisporeni și la 75 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2233 de oameni. Satul Șișcani a fost menționat documentar în anul 1489.
Comentarii
(0)