Mergi spre compartimentul: Bucătăria
01 decembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 2662
REŢETA ZILEI:
01 decembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 2662

REŢETA ZILEI: "Brisole" moldoveneşti

Mod de preparare:

La usturoiul pisat cu sare se adaugă piperul negru, uleiul, vinul, verdeaţa şi se amestecă. Cu acest amestec se ung feliile bătute de carne, din care apoi se formează rulade, se trec prin faină, se prind cu scobitori. Brisolele se prăjesc în untură sau în ulei, periodic turnîndu-se deasupra lor din zeama pe care o lasă carnea, apoi se dau la cuptor. Înainte de a se servi, scobitorile se scot, se toarnă zeama lăsată de carne, se ornează cu legume proaspete se  presără cu verdeaţă.

Ingrediente:

  • 600 g file de vită,
  • 2 linguri ulei sau untură de porc,
  • 5-6 căţei de usturoi,
  • ½ linguri ulei,
  • 1 lingură vin alb sec,
  • 1 linguriţă făină de grîu,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tocată.

Ca garnitură se recomandă cartofi prăjiţi sau tăiţeii de casă.

Cuvinte cheie:

bucataria , reteta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1832 locuitori

Bălceana este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1832 de oameni. Satul Bălceana a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.