Mergi spre compartimentul: Bucătăria
01 octombrie 2013, 15:27 Bucătăria views 8567
01 octombrie 2013, 15:27 Bucătăria views 8567

Apicultorii moldoveni participă la Congresul Internaţional APIMONDIA 2013


Foto: tv7.md

Asociaţia Naţională a Apicultorilor din Republica Moldova participă cu un stand naţional în cadrul ediţiei a 43-a a Congresului Internaţional al Organizaţiei Mondiale a Apicultorilor "Apimondia 2013", care se desfăşoară în perioada 29 septembrie-4 octombrie la Kiev, Ucraina.

Potrivit Serviciului de presă al Organizaţiei de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova /MIEPO/, participarea producătorilor autohtoni de miere de albini la acest eveniment a fost posibilă graţie suportului oferit de fondul Programului „Promovarea Exportului şi Atragerea Investiţiilor", administrat de MIEPO.

Congresul APIMONDIA are loc sub patronajul Preşedintelui Ucrainei Victor Ianukovici, şi va întruni atît apicultorii amatori, cît şi profesionişti şi experţi din domeniu şi din industriile conexe, oameni de ştiinţă şi inventatori, importatori şi exportatori de produse apicole şi a utilajului de producere, reprezentanţi ai organizaţiilor publice şi guvernamentale.

Participanţii la Congres se vor familiariza cu cele mai recente cercetări şi inovaţii în domeniul apiculturii la nivel mondial, în scopul prezentării gamei de produse - de la miere de albini pînă la cel mai performant echipament şi utilaj de producere. De asemenea, vor avea posibilitatea de a stabili contacte noi cu exportatorii şi importatorii produselor respective.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

agricultura , congres , Moldova , Ucraina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1496
Populația:
1508 locuitori

Călmăţui este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Călmăţui este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1508 oameni. Satul Călmățui a fost menționat documentar în anul 1496.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.