Mergi spre compartimentul: Cinematografia
22 aprilie 2016, 11:45 Cinematografia views 8715
La Chișinău a avut loc premiera unui film produs de un compatriot
22 aprilie 2016, 11:45 Cinematografia views 8715

La Chișinău a avut loc premiera unui film produs de un compatriot

Ieri, 21 aprilie, în Moldova a avut loc (concomitent cu cea din Rusia) premiera filmului-catastrofă „Echipajul", creat de regizorul Nicolai Lebedev, compatriot de-al nostru. În peliculă s-au produs cunoscuții actori ruși Vladimir Mașkov, Danila Kozlovski, Serghei Șakurov, Elena Iakovleva și alții, comunică NOI.md.

Cu toată coincidența denumirii cu filmul de cult „Echipajul" de Aleksandr Mitta (1979), blockbusterul lui Lebedev nu este un remake. Scenariul original a fost scris de Lebedev în colaborare cu Nikolai Kulikov. Printre producătorii filmului figurează și Nikita Mihalkov, care i-a propus lui Nicolai acest proiect.

Noul „Echipaj" a devenit a doua la număr peliculă din Rusia, turnată cu utilizarea camerei digitale 3D IMAX, ceea ce promite spectatorilor senzații tari suplimentare la subiectul captivant al filmului.

Cu o săptămînă în urmă, la Moscova, la proiectarea preliminară a filmului pentru presă, el a fost acceptat foarte cordial și chiar cu entuziasm. În rețele sociale viitoarea premieră a fost dezbătută activ. Iar chișinăuienii au posibilitatea să vizioneze filmul multașteptat în rețeaua de cinematografe Patria din prima zi a lansării lui.

Nicolai Lebedev s-a născut la Chișinău, și-a făcut studiile la Facultatea de Jurnalism a USC, apoi s-a transferat la USM, a muncit la ziarul „Tineretul Moldovei" și la televiziune. La începutul anilor 1990, a trecut cu traiul la Moscova, a absolvit Institutul de Stat de Cinematografie „I. Gherasimov" din Rusia (ВГИК). A turnat 10 pelicule. De două ori a fost laureat al premiilor de stat ale Federației Ruse – pentru filmele „Steaua" și „Legenda nr.17".

Reamintim, că mai multe informații despre Istoria cinematografiei moldoveneştiSpeciile şi genurile cinematografieiFilmul televizatCineaştii moldoveniPersonalităţi ale cinematografiei puteţi găsi la compartimentul Cultura al proiectului moldovenii.md.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

film , premiera , compatriot

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
719 locuitori

Ulmu este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ulmu, Lîsaia Gora și Ulmul Mic. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Rîbnița și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Ulmu alcătuia 719 oameni în anul 2012. Satul Ulmu a fost întemeiat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.