Mergi spre compartimentul: Cinematografia
13 septembrie 2023, 16:00 Cinematografia views 1238
Filmul regizorului Dumitru Grosei a obținut premiul mare la un festival internațional
13 septembrie 2023, 16:00 Cinematografia views 1238

Filmul regizorului Dumitru Grosei a obținut premiul mare la un festival internațional

Filmul Dante Café, regizat de Dumitru Grosei, a cîștigat Golden Screen Award, trofeul celei de a 13-a ediții a International Haiku Amateur Little Film Festival 2023, desfășurat în orașul Kerala, India, transmite Moldpres.

Dante Café este un scurtmetraj experimental cu durata de 2 minute și 26 de secunde, produs în Republica Moldova, în 2018, de Alternative Cinema și regizat de Dumitru Grosei.

Juriul Festivalului și-a motivat acordarea premiului prin faptul că „autorul folosește într-o manieră inovatoare montajul imaginii și mixajul de sunet, pentru a surprinde un eveniment simplu, filmat cu o cameră stabilă”. „Acest film evocă idei complexe despre viață și moarte, transpuse într-un mediu cinematografic”, a explicat juriul.

Tot în cadrul aceluiași festival, un alt film al regizorului Dumitru Grosei, „Scrisoare de pe frontul de est”, lansat anul acesta, a cîștigat Runner Up Award, care este, de fapt, premiul II.

Atît pelicula Dante Café, cît și filmul „Scrisoare de pe frontul de est”, au mai fost selectate anterior și la alte festivaluri din SUA, Franța, Germania și Armenia.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

film , regizor , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1529 locuitori

Ghetlova este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Noroceni, Ghetlova și Hulboaca. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Orhei și la 75 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1529 de oameni. Satul Ghetlova a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.