Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
12 ianuarie 2014, 12:51 Natura şi turismul views 8486
12 ianuarie 2014, 12:51 Natura şi turismul views 8486

Mănăstirea Suruceni găzduiește moaştele sfinţilor


Foto: moldovenii.md

55 de părticele din moaştele sfinţilor şi o părticică de lemn din crucea pe care a fost răstignit Hristos au fost aduse la Mănăstirea „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din satul Suruceni, din raionul Ialoveni, transmite IPN cu referire la o informaţie a Mitropoliei Moldovei.

Racla conţine părticele din moaştele sfinţilor Apostol Marcu, Grigorie Teologul, Vasile cel Mare, Ioan Gură de Aur, Marea Muceniţă Ecaterina. Dar şi părticele din moaştele sfinţilor Cuvioasa Muceniţă Epistimia, Muceniţă Parascheva, Împărăteasa Elena, Sfîntul Ierarh Tarasie Patriarhul Constantinopolului şi alţii.

Obştea mănăstirii a mai primit şi părticele ale sfinţilor din catacombele romane. Sfinţeniile se vor afla în permanenţă la Mănăstirea „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din satul Suruceni. La mănăstire se mai află spre închinare părticele din moaştele sfinţilor Mucenici Epictet şi Astion, precum şi racla cu mîna dreaptă a Sfîntului Antipa de la Calapodeşti.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

manastire , religie , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
675 locuitori

Negurenii Vechi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zăzulenii Vechi, Negurenii Vechi, Coşeni și Ţîghira. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Ungheni și la 110 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 675 de oameni. Satul Negurenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1660.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.