Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
11 august 2014, 10:55 Natura şi turismul views 12276
Сanicula nu cedează. Ne așteaptă o săptămînă toridă
Foto: pressalert.ro
11 august 2014, 10:55 Natura şi turismul views 12276

Сanicula nu cedează. Ne așteaptă o săptămînă toridă

Vom avea parte de încă o săptămînă de vreme toridă. Meteorologii au prelungit avertizarea de Cod Galben de caniculă pînă la 15 august.Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe timp de zi, pe teritoriul ţării maximele aerului vor oscila între 33 şi 38°C.

Specialiştii Centrului de Sănătate Publică din Chişinău atenţionează asupra pericolului pentru sănătate în urma expunerii îndelungate la razele ultraviolete pe timp de arşiţă.

Pentru prevenirea problemelor de sănătate în perioada caniculară, specialiștii recomandă evitarea expunerii la soare, folosirea mijloacelor de protecţie, îmbrăcăminte lejeră. Este obligatoriu consumul lichidelor şi o alimentaţie bogată în fructe şi legume, evitarea excesului de cafea şi consumului de băuturi alcoolice.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

meteo , prognoza , canicula , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
52 locuitori

Bogdanovca este un sat din cadrul comunei Iserlia, raionul Basarabeasca. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Basarabeasca și la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 52 de oameni. Satul Bogdanovca a fost menționat documentar în anul 1872.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.