Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
03 decembrie 2014, 16:39 Natura şi turismul views 10266
Moldovenii pot călători fără vize în teritoriile/departamentele franceze de peste mări
Foto: viza.md
03 decembrie 2014, 16:39 Natura şi turismul views 10266

Moldovenii pot călători fără vize în teritoriile/departamentele franceze de peste mări

Decizia privind eliminarea obligativităţii vizei de intrare şi şedere în Spaţiul Schengen timp de 90 de zile pentru o perioadă de 180 de zile, pentru cetăţenii moldoveni, titulari ai paşapoartelor biometrice, vizează de asemenea şi departamentele şi teritoriile franceze de peste mări – Departamentele de peste mări (Guyana Franceză, Martinica, Guadelupa, Réunion) – Colectivităţile de peste mări din America (Saint-Martin, Saint-Barthélemy şi Saint-Pierre-şi-Michelon) ‒ Colectivităţile de peste mări (Polinezia franceză, Noua-Caledonie, Wallis şi Futuna) – Mayotte. Despre aceasta anunță Ambasada Franței în Republica Moldova.

Reamintim că începînd cu 28 aprilie 2014, cetăţenii moldoveni titulari de paşapoarte biometrice ordinare, sînt scutiţi de obligativitatea de a prezenta o viză de scurtă şedere (90 de zile pentru o perioada de 180 de zile) pentru a intra pe teritoriul statelor europene. Regimul fără vize NU se referă la Marea Britanie și Irlanda. Astfel, cetățenii Republicii Moldova, doritori de a călători în Irlanda sau Marea Britanie sînt obligați să obțină viza de intrare în aceste doua state membre ale UE.

Sursa: www.viza.md

Comentarii

 (1)
  • #1 Lydia Răspunde Citează selecţia
    Да сколько можно нас "ублажать" визами! Дайте зарплаты! Как воспользоваться визой, если нет денег на еду, жильё и вещи?
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
2006 locuitori

Step-Soci este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Budăi și Step-Soci. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Orhei și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2006 oameni. Satul Step-Soci a fost menționat documentar în anul 1899.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.