Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
16 martie 2015, 14:47 Natura şi turismul views 8422
Pavilionul Moldovei de la Milano prinde formă și culoare (FOTO)
Foto: facebook.com
16 martie 2015, 14:47 Natura şi turismul views 8422

Pavilionul Moldovei de la Milano prinde formă și culoare (FOTO)

Cu 50 de zile până la începerea expoziției internaționale Wolrd Expo „Milano 2015" construcția pavilionului Republicii Moldova se apropie de final. Constructorii deja au montat cele mai importante elemente și promit finisarea acesteia pe parcursul acestei luni. După finisarea expoziției pavilionul va fi adus la Chișinău.

Directorul companiei italiene Petas SRL care se ocupă de construcția pavilionului Republicii Moldova de la Expo Milano a dat asigurări că acesta va fi printre primele finalizate. Potrivit acestuia lucrările se desfășoară conform planului iar acesta va fi construit până la finalul lunii martie, devenind unul dintre primele centre expoziționale a cărui construcție va fi terminată la timp, informează Agora.

Pavilionul Republicii Moldova la World Expo 2015 va avea circa 400 de metri pătrați și va lucra 24 de ore din 24. Autoritățile intenționează ca după expoziție să aducă acest pavilion în țară și să îl instaleze în zona MoldExpo pentru a putea fi vizitat și de oamenii de aici.

Directorul Organizației de Atragerea a Investițiilor și Promovarea Exporturilor din Moldova (MIEPO), Dona Școla afirmă că din start a fost prevăzut ca construcția să fie realizată din piese care vor putea fi ulterior ușor demontate pentru a aduce pavilionul la Chișinău.

Participarea Republicii Moldova la Expo Milano 2015 va costa 60 de milioane de lei, cu mult peste suma preconizată anterior.

Expoziția Universală Expo Milano se va desfășura în perioada mai-octombrie 2015. Tema aleasă pentru Expo2015 este „Hrana pentru Planetă, Energie pentru Viață". Se așteaptă ca Expo Milano 2015 să fie vizitat de peste 20 de mln de persoane.

Sursa: agora.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1180 locuitori

Ciopleni este un sat din cadrul comunei Hruşova, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Criuleni și la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1180 de oameni. Satul Ciopleni a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.