Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
01 iunie 2015, 16:33 Natura şi turismul views 8620
Pentru viza Schengen moldovenilor li se vor solicita date biometrice
01 iunie 2015, 16:33 Natura şi turismul views 8620

Pentru viza Schengen moldovenilor li se vor solicita date biometrice

Începînd cu 23 iunie 2015, la depunerea dosarului pentru viză Schengen vor fi solicitate date biometrice (amprente digitale şi fotografie facială digitală), în baza Regulamentului (CE) nr. 767/2008 al Parlamentului European şi al Consiliului UE din 9 iulie 2008 referitor la Sistemul de informaţii privind vizele (VIS) şi schimbul de date între statele membre cu privire la vizele de scurtă şedere pentru statele Parteneriatului Estic.

Regulamentul se aplică doar cetăţenilor Republicii Moldova care NU deţin paşapoarte biometrice şi doresc să obțină viză Schengen în baza paşaportului non-biometric.

Acest lucru vine să simplifice procesul de solicitare, examinare, acordare, prelungire, anulare a vizelor de scurtă şedere (Schengen), precum şi combaterea migraţiei iregulare şi prevenirea furtului de identitate.

Datele biometrice înregistrate în Sistemul de informaţii privind vizele utilizat de statele Schengen vor fi stocate timp de 5 ani, iar în cazul depunerii unei cereri repetate în această perioadă, datele nu vor fi prelevate repetat.

Prelevarea datelor biometrice NU se va efectua în cazul copiilor sub 12 ani şi persoanelor pentru care prelevarea amprentelor este fizic imposibilă.

Reamintim că Republica Moldova beneficiază, de la 28 aprilie 2014, de regim liberalizat de vize în spaţiul Schengen pentru posesorii paşapoartelor biometrice.

Sursa: mfa.gov.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1253 locuitori

Şolcani este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cureşniţa Nouă și Şolcani. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1253 de oameni. Satul Șolcani a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.