Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
13 octombrie 2015, 10:26 Natura şi turismul views 8281
A venit iarna în mai multe judeţe din Romania
13 octombrie 2015, 10:26 Natura şi turismul views 8281

A venit iarna în mai multe judeţe din Romania

A venit iarna în mai multe judeţe de peste Prut. Suceava şi Neamţ sunt sub Cod Portocaliu de ninsoare şi viscol, iar trei sferturi din România se află sub Cod Galben de ploi. În Suceava, zăpada şi vântul puternic au făcut prăpăd, scrie antena3.ro.

Din cauza poleiului, mai mulţi şoferi au ajuns cu maşinile în şanţ, zeci de localităţi au rămas în beznă după ce vântul a afectat liniile de înaltă tensiune. Şi circulaţia feroviară a fost îngreunată, iar mai multe trenuri nu au putut pleca din gări la timp din cauza copacilor care au căzut peste şine.

Iarna a luat din nou pe neprăgătite autorităţile, iar cei care au avut de suferit au fost şoferii. În judeţul Suceava, mai mulţi şoferi au ajuns cu maşinile în şanţ, alţii au stat blocaţi în coloane ore în şir după ce traficul a fost blocat din cauza zăpezii viscolite.

Din cauza zăpezii, între Câmpulung Moldovenesc şi Marginea, în judeţul Suceava,traficul pentru autocamioanele de peste 7,5 tone a fost restricţionat pentru câteva ore.

Vicolul şi zăpada au distrus şi mai multe linii de înaltă tensiune şi 30 de localităţi din Suceava au rămas fără curent electric. În judeţul Bistriţa-Năsăud, au căzut copaci peste şinele de cale ferată şi mai multe trenuri nu au putut pelca din gări.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

iarna , vremea , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1877
Populația:
50 locuitori

Cot este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Glodeni și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 50 de oameni. Satul Cot a fost menționat documentar în anul 1877.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.