Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
10 februarie 2016, 12:07 Natura şi turismul views 5610
China a permis tranzitarea fără vize de 6 zile
10 februarie 2016, 12:07 Natura şi turismul views 5610

China a permis tranzitarea fără vize de 6 zile

Ministerul Securității Publice a Chinei a anunțat o nouă facilitare a regimului de vize. Din 30 ianuarie, cetățenii a 51 de țări, inclusiv, din Rusia, Japonia, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Australia, Serbia vor putea intra în țară pentru 144 ore (6 zile) prin trei regiuni din partea de est a Chinei, delta rîului Yangtze. Pentru moment, Republica Moldova nu este pe lista acestor țări.

Vorbim despre călătorii, care tranzitează Shanghaiul (pe cale aeriană, maritimă sau feroviară), precum și prin aeroporturile Lukou în Nanjing (provincia Jiangsu) și Xiaoshan din Hangzhou (provincia Zhejiang). Principala condiție pentru tranzitare rămîne aceeași: bilete de plecare din China după expirarea celor 144 de ore și viză (dacă este necesar) în țara de destinație.

Anterior, pasagerii care soseau pe calea aerului prin cele două provincii și se aflau în tranzit în Shanghai puteau rămîne nu mai mult de 72 de ore fără viză, cu condiția să nu părăsească orașul. Această inovație le va permite călătorilor străini să cunoască mai bine viața din delta rîului Yangtze și va contribui la dezvoltarea potențialului economic și turistic al acestei regiuni a Chinei.

În prezent, Republica Moldova nu este pe lista țărilor care au primit permisiunea tranzitării fără vize pentru 72 sau 144 de ore.

Cuvinte cheie:

China , turism , viza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
370 locuitori

Sagaidac este un sat din cadrul comunei Bălţata, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de 23 km de oraşul Criuleni şi la 31 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 370 de oameni. Satul Sagaidac a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.