Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
05 mai 2016, 11:00 Turismul în Moldova views 7045
Moldova a fost remarcată cu distincţii europene în domeniul turismului
05 mai 2016, 11:00 Turismul în Moldova views 7045

Moldova a fost remarcată cu distincţii europene în domeniul turismului

Moldova a luat două premii pentru acţiuni de dezvoltare a industriei turismului.

Potrivit Asociaţiei Naţionale pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM), premiul Print Media Award a fost înmînat la festivalul european "Turism şi strategie" în Dubrovnik (Croaţia), unde a avut loc şi prezentarea Chişinăului, precum şi strategia de dezvoltare a Moldovei în calitate de destinaţie turistică.

La întrevederea neoficială a directorului ANTRIM, Natalia Ţurcanu, cu primarii oraşelor Rueil-Malmaison (Franţa), Patrick Ollier, şi Dubrovnik, Andro Vlahusic, s-a menţionat că Chişinăul ar putea fi selectat pentru organizarea festivalului în anul 2017.

"Aceasta ne conferă optimism şi convingere că Moldova poate deveni o destinaţie turistică cunoscută nu doar în Europa, dar şi în lume", a spus Ţurcanu.

O altă distincţie – premiul special al juriului – a fost înmînat bloggerului Svetlana Matvievici, care a prezentat oraşul Orhei.

Pe lîngă festival, ANTRIM a participat la Forumul european de trei zile Creating Future Heritage, unde în ultima zi a avut loc o expoziţie în cadrul căreia standul Moldovei a promovat destinaţia turistică Orheiul Vechi drept principala atracţie a Republicii Moldova, cu degustare de vin moldovenesc.

Vizita delegaţiei moldoveneşti a fost organizată cu sprijinul proiectului "Sporirea competitivităţii" al USAID Moldova pentru a promova brandul turistic "Pomul Vieţii".

În cadrul festivalului "Turism şi strategie", au fost prezentate strategiile de dezvoltare a turismului în circa 20 de oraşe europene, printre care Chişinău şi Orhei, pentru a stabili relaţii şi schimb de experienţă, precum şi pentru a studia noi destinaţii turistice.

Reamintim că informații exhaustive despre zonele geografice ale Moldovei, rezervațiileresursele acvaticeflora și fauna Moldoveiturismul în Moldova,localitățile Moldovei și diasporei pot fi vizualizate la compartimentul NATURA și TURISMUL al proiectului moldovenii.md.

 

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

turism , Orheiul Vechi , distinctie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1889
Populația:
16606 locuitori
Logo

Drochia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Drochia. Amplasat în nordul republicii, oraşul Drochia este situat la o distanţă de 167 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 16 606 de locuitori. Înfiinţarea gării Drochia, în 1889, pe traseul de cale ferată Bălți-Ocnița, a stat la originea dezvoltării oraşului Drochia. Se consideră că numele oraşului provine de la pasărea dropie, care era anterior larg răspîndită în regiune.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.