Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
30 mai 2016, 12:30 Turismul în Moldova views 8579
Proiect moldo-american pentru turismul sorocean
30 mai 2016, 12:30 Turismul în Moldova views 8579

Proiect moldo-american pentru turismul sorocean

Atragerea mai multor turiști și crearea unor noi atracții turistice este scopul proiectului "Eco-business Jump Start!" ce se derulează în orașul Soroca în perioada lunilor mai-iulie. Acțiunile proiectului moldo-american sînt finanțate prin programul de Dezvoltare a Businessului Mic oferit de Corpul Păcii prin grantul în sumă de 999$ și contribuția comunității (prin muncă în valoare de 689 $ — n.a.).

Partenerii locali sînt Euroregiunea „Nistru", Incubatorul de Afaceri și Primăria orașului Soroca, iar pînă acum au fost proiectate hărți turistice pentru cei care vor să ne descopere orașul plimbîndu-se pe jos sau cu bicicletele. Totodată, a fost dat startul concursului de desen "Soroca curată atrage mulți turiști!", iar desenul cîștigător urmează să fie amplasat pe unele panouri publicitare din Soroca.

Între timp sînt atrași tot mai mulți localnici în grupul de voluntari, în care s-au implicat activ membrii Corpului Păcii Gabriel Riggle, Dean Vallejo, Beth Daly și sorocenii Eugen Popa și Veaceslav Burlacu, așa că cei care vor să se implice pot contacta echipa Peace Corps Soroca pe Facebook, sau scrie un mesaj pe adresa volonteerGabriel@outlook.com.

Printre acțiunile care urmează să fie desfășurate sînt: evacuarea unei gunoiști neautorizate din dealul orașului, instalarea panourilor informative despre valoarea turistică a localității noastre, realizarea a 100 de bandane cu harta turistică a Sorocii, desfășurarea unui seminar despre ecoturismul autohton și oportunitățile turistice ale Sorocii.

Gabriel Riggle: "Practicînd ciclismul, avem posibilitatea să descoperim noi locuri frumoase de-a lungul rîului Nistru, pe chei pînă la Trifăuți sau Egoreni. Astfel ar fi bine să avem un drum pietonal și pentru biciclete de la ieșirea din oraș pînă la Lumînarea Recunoștinței".

Veaceslav Burlacu: "Particip la activitățile proiectului în calitate de voluntar și sper că pe viitor turiștii vor descoperi trasee noi și se va mări numărul lor. Sîntem pentru promovarea unui mod sănătos de viață prin deschiderea unui nou drum pietonal de la fostul Cinematograf pînă-n Dealul Sorocii. Astfel se dorește menținerea curățeniei prin sensibilizarea cetățenilor din oraș, informîndu-i despre importanța activităților ecologice, motivarea voluntarilor să participe la activități de curățenie, iar ecoturismul va aduce beneficii și pentru antreprenori".

Reamintim că informații exhaustive despre zonele geografice ale Moldovei, rezervațiileresursele acvaticeflora și fauna Moldoveiturismul în Moldovalocalitățile Moldovei și diasporei pot fi vizualizate la compartimentul NATURA și TURISMUL al proiectului moldovenii.md.

Sursa: odn.info.md

Cuvinte cheie:

proiect , turism , Soroca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1738
Populația:
484 locuitori

Valea Adîncă este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Constantinovca și Valea Adîncă. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Camenca și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Valea Adîncă alcătuia 484 de locuitori în anul 2012. Satul Valea Adîncă a fost menționat documentar în anul 1738.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.