Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
02 iunie 2016, 11:59 Natura şi turismul views 6950
„Moldsilva” nu vede nimic ilegal în defrișarea pădurilor în raionul Orhei (Doc, Foto)
02 iunie 2016, 11:59 Natura şi turismul views 6950

„Moldsilva” nu vede nimic ilegal în defrișarea pădurilor în raionul Orhei (Doc, Foto)

Ecologii Fondului „Ecodava" au solicitat Ministerului Mediului și Agenției „Moldsilva" să ofere explicații în legătură cu cazurile ieșite din comun de defrișare a pădurilor în raionul Orhei.

Pînă în prezent doar Agenția „Moldsilva„ a oferit un răspuns oficial. Potrivit instituției, Agenția a fost anterior informată despre defrișarea arborilor în raionul Orhei și nu vede temeiuri pentru inițierea unei cauze penale, notează NOI.md.

Răspunsul de la „Moldsilva" nu a urmat imediat. Șeful Direcției gestionare fond forestier a Agenției „Moldsilva", Petru Rotaru, a declarat pentru NOI.md că sesizarea se află în proces de examinare.

Ulterior, „Moldsilva" a oferit un răspuns semnat de directorul instituției, Ion Cebanu, în care se menționează că spațiile forestiere unde au fost înregistrate defrișări de arbori sînt folosite legal de ÎS „Gospodăria forestieră Orhei". Această informație este confirmată de reprezentanții organelor teritoriale de mediu și Inspecția Ecologică de Stat.

„Ținînd cont de cele menționate, Agenția «Moldsilva» confirmă că spațiile forestiere respective au fost folosite legal, conform legislației în vigoare", se arată în document.

Anterior Fondul „Ecodava" a informat despre defrișarea masivă a pădurilor în apropiere de satele Donici și Lupa Rece din raionul Orhei. Tot atunci Fondul „Ecodava" a făcut o sesizare la Ministerul Mediului și Agenția „Moldsilva", solicitînd să fie clarificată situația creată.

 

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

paduri , Orhei , ecologie

Comentarii

 (1)
  • #1 fnp Răspunde Citează selecţia
    тем более что министр все равно скажет что это СССР вывез все в Россию
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
258 locuitori

Cucuieţii Noi este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 195 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Cucuieţii Noi a fost atestat documentar în anul 1878.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.