Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
16 iunie 2016, 09:55 Natura şi turismul views 4926
A fost aprobat proiectul de modificare a legislației ce prevede dezvoltarea turismului
16 iunie 2016, 09:55 Natura şi turismul views 4926

A fost aprobat proiectul de modificare a legislației ce prevede dezvoltarea turismului

Satele şi oraşele sau unele părţi/cartiere ale acestora, care dispun de patrimoniu turistic şi infrastructură turistică, în care activităţile economice susţin preponderent prestarea serviciilor turistice ar putea obține, prin hotărîrea Guvernului, statut de localitate turistică sau staţiune turistică, potrivit unui proiect de modificare a legislației aprobat astăzi de cabinetul de miniștri.

În vederea îmbunătățirii evidenței statistice se propune includerea în lege a prevederilor privind utilizarea Contului Satelit de Turism, care colectează datele din domeniu. Utilizarea Contului ar da posibilitate de a unifica mecanismul de evidență statistică și calculare a cheltuielilor, precum și de a-l ajusta la standardele internaționale.

Potrivit modificărilor, autoritatea centrală de turism va ține Registrul turismului, în baza unui sistem informaţional integrat. Ministerul Culturii propune să fie aplicate exigențe mai ridicate față de administrația și angajații companiilor de turism. Astfel, conducătorul/administratorul trebuie să dispună de certificat de categoria „A" privind absolvirea cursurilor de perfecţionare în domeniul turismului sau diplomă de studii superioare de master cu specializare în domeniul turismului.

Personalul de specialitate trebuie să dispună de certificate privind absolvirea cursurilor de perfecţionare în domeniul turismului sau diplome de studii cu specializare în domeniul turismului.

Proiectul prevede că pentru persoanele dezavantajate ce necesită protecţie socială va fi asigurat un pachet minim de servicii turistice. Turismul social va fi susținut de către autorităţile publice centrale şi locale, inclusiv prin finanțarea unor programe.

În Codul Contravențional vor fi operate mai multe completări, ce stipulează aplicarea amenzilor de la 100 la 300 de unități convenționale pentru desfășurarea activității fără certificat, difuzarea informațiilor neveridice privind tipul și categoria unității de cazare turistică. Cu o amendă de la 50 la 100 de unități convenționale va fi sancționat ghidul care nu va purta ecuson, expus în loc vizibil.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

turism , dezvoltare , guvern , lege

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
7006 locuitori

Cojuşna este un sat şi comună din raionul Străşeni. Cojuşna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Strășeni și la 16 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 7006 oameni. Satul Cojușna a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.