Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
18 mai 2017, 11:30 Natura şi turismul views 6179
A fost simplificată procedura obţinerii vizei moldoveneşti la invitaţie
18 mai 2017, 11:30 Natura şi turismul views 6179

A fost simplificată procedura obţinerii vizei moldoveneşti la invitaţie

Cabinetul de miniștri a aprobat completări și modificări la Regulamentul privind eliberarea invitaţiilor pentru străini. Noile prevederi vor permite solicitanților să depună cererea în regim online şi să obţină actul necesar în format electronic.

Documentul aprobat reglementează condiţiile de depunere a cererii, precum şi procedura de examinare şi adoptare a deciziei în acest sens. Astfel, în vederea solicitării vizei de scurtă şedere pentru cetăţenii altor state, persoanele fizice cu domiciliu permanent/temporar în Republica Moldova sau persoanele juridice vor depune cererea şi documentele prevăzute în Regulament în format digital, acestea fiind stocate şi gestionate de autoritatea competentă pentru străini. În urma examinării, invitaţia electronică sau refuzul eliberării actului va fi expediat solicitantului la poşta electronică indicată, într-un format care să asigure vizualizarea şi imprimarea, scrie Moldpres.md

Recepționarea şi examinarea solicitărilor în regim online va simplifica procedurile existente, prin reducerea termenului de prestare a serviciului respectiv și diminuarea costurilor suportate de solicitant.

În prezent, cetăţenii a 85 de state au nevoie să obțină invitaţii în vederea perfectării vizei de intrare în Republica Moldova.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

Moldova , online , viza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
36 locuitori

Serghieni este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Glodeni și la 165 km de Chișinău. Satul Serghieni a fost menționat documentar în anul 1859. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 36 de oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.