Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
06 martie 2012, 16:11 Natura şi turismul views 29675
06 martie 2012, 16:11 Natura şi turismul views 29675

Experţii sînt îngrijoraţi de defrişările masive de păduri în Moldova

În Moldova s-a creat o situaţie alarmantă în legătură cu consumul lemnului autohton de foc, deoarece volumul masei lemnoase consumate corespunde plantării anuale a pădurilor din ţară.

Aceste date sunt se conţin într-un studiu analitic privind consumul de lemn şi produsele din lemn în Moldova, realizat, cu sprijinul din partea UE, de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN), în colaborare cu organizaţia "Silva-Mileniu III" şi Oficiul FLEG Moldova (Banca Mondială, UICN).

Conform rezultatelor studiilor, consumul de lemn (inclusiv alte tipuri de biomasă) de către populaţia locală a Moldovei constituie aproximativ 1,3 milioane de metri cubi, dintre care 2,5% - de lemn, şi 97,5% - combustibil din lemn.

Drept sursă de lemn pentru nevoile de uz casnic, în special, servesc resursele locale, iar cota importului este mică, se mai menţionează în raport.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
4210 locuitori

Grimăncăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Grimăncăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul  este situat în partea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina, la o distanță de  230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4210 de oameni. Prima atestare documentară a satului Hrimancăuţi din ţinutul Hotin datează din noiembrie 1632.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.