Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
03 noiembrie 2017, 11:40 Natura şi turismul views 5550
Începînd cu 2020 moldovenii vor trebui să achite intrarea în țările UE
03 noiembrie 2017, 11:40 Natura şi turismul views 5550

Începînd cu 2020 moldovenii vor trebui să achite intrarea în țările UE

Cetățenii țărilor care pot intra în UE fără vize vor trebui să achite vizita. Noile reguli se preconizează să se introducă începînd cu anul 2020.

Pentru a intra în țările Uniunii Europene ei vor trebui să se autorizeze în sistemul ETIAS și să achite 10 euro.

La 19 octombrie Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European a aprobat noile reguli de intrare pe teritoriul UE pentru țările care nu sînt membre ale acestei comunități, însă beneficiază de regim fără vize. Sistemul european de informații și de autorizare privind călătoriile ETIAS (The European Travel Information and Authorization System) urmează să fie pus în funcțiune în anul 2020.

Înregistrarea în sistemul ETIAS va fi valabilă trei ani și nu limitează numărul de călătorii, taxa de înregistrare fiind de 10 euro. De plata ei se scutesc persoanele în vîrstă de pînă la 18 ani și peste 60 de ani, precum și membrii familiilor cetățenilor UE, studenții și cercetătorii care călătoresc în scopuri academice.

După verificarea automată a actelor solicitantului ar putea să i se sugereze să prezinte informații suplimentare și în cazuri excepționale acesta ar putea fi invitat la un interviu. Dacă solicitantul va primi refuz de intrare lui i se vor comunica motivele, precum și despre dreptul la remediu efectiv, inclusiv apelul la judecată. În orice caz, decizia finală privind permisiunea de intrare va fi adoptată de Poliția de Frontieră.

Potrivit europarlamentarului Kinga Gál, „ETIAS va înlătura lacuna informațională în cazul călătorilor fără vize". Parlamentarul a declarat că datele persoanelor care doresc să plece în UE și care nu au nevoie de viză pentru a intra în Spațiul Schengen vor fi examinate înainte ca acestea să ajungă la frontiera externă. „Acest lucru va fi făcut pentru ca să ne convingem că ele nu prezintă pericol pentru securitate, că ele vor putea sta legal în Spațiul Schengen și nu prezintă un risc sporit de epidemie. Acest lucru va contribui considerabil la securizarea UE și consolidarea unor sisteme informaționale mai sigure pentru frontiere și securitate", a spus europarlamentarul.

Sursa: vkurse.md

Cuvinte cheie:

UE , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1478 locuitori

Cişmea este un sat din cadrul comunei Pelivan, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 7 km de oraşul Orhei şi la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1478 de oameni. Satul Cișmea a fost menționat documentar în anul 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.