Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
04 noiembrie 2017, 10:25 Natura şi turismul views 6066
În Noua Zeelandă poate apărea un nou tip de viză
04 noiembrie 2017, 10:25 Natura şi turismul views 6066

În Noua Zeelandă poate apărea un nou tip de viză

În Noua Zeelandă poate apărea un nou tip de viză: persoanele afectate de schimbările climatice pot conta pe un refugiu în această țară.

Noua Zeelandă se pregătește pentru un experiment umanitar - cetățenii din alte țări ale Terrei care au suferit de schimbările climatice vor putea miza pe azil în această țară. Pentru a face acest lucru, va fi creat un nou tip de viză umanitară, a declarat liderul Partidului Verde, James Shaw. De ea vor putea beneficia, de exemplu, cetățenii Kiribati – un stat insular situat în partea de vest a Oceanului Pacific, care este amenințat de inundații din cauza creșterii nivelului oceanului.

În cazul în care inovarea va fi aprobată de Guvern, Noua Zeelandă va deveni prima țară din lume care recunoaște schimbările climatice drept bază pentru acordarea azilului. Se presupune că Noua Zeelandă va emite anual 100 de astfel de vize.

Potrivit organizației internaționale Internal Displacement Monitoring Centre, pînă în 2050, între 150 și 300 de milioane de persoane vor fi nevoite să-și părăsească casele din cauza schimbărilor climatice.

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

viza , Noua Zeelanda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1650
Populația:
888 locuitori

Cuzmin este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Camenca și la 160 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 888 de oameni. Satul Cuzmin a fost menționat documentar în anul 1650.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.