Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
06 februarie 2018, 15:30 Natura şi turismul views 15766
Procedurile de trecere a frontierei vor fi optimizate
06 februarie 2018, 15:30 Natura şi turismul views 15766

Procedurile de trecere a frontierei vor fi optimizate

Procedurile de trecere a hotarului la două posturi vamale moldo-ucrainene vor fi optimizate, potrivit proiectului „Consolidarea managementului integrat de-a lungul frontierei moldo-ucrainene", care a fost lansat astăzi în cadrul unei conferințe.

Acesta va fi implementat de Organizația Internațională pentru Migrație și misiunile oficiale din Republica Moldova și Ucraina. În cadrul proiectului vor fi îmbunătățite infrastructura și sediile punctelor de trecere a frontierei, sistemele de schimb de informații și vor fi optimizate procedurile de trecere a frontierei moldo-ucrainene la Cuciurgan-Pervomaisk și Reni-Giurgiulești. Fluxul la aceste două puncte de trecere a hotarului atinge anual circa 3 milioane de persoane și aproximativ 810 mii de vehicule. Totodată, proiectul prevede crearea unui punct comun de contact la Palanca.

În cadrul evenimentului de lansare, șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, a declarat că actualul proiect este extrem de important. „Mulțumim Uniunii Europene pentru suportul acordat. Acest proiect este extrem de util pentru țara noastră, de aceea vom contribui eficient și vom oferi tot suportul necesar pentru implementarea lui", a spus Lecari.

La rândul său, directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a specificat că proiectul prevede dezvoltarea infrastructurii la două puncte de trecere în vederea realizării controlului comun. „Acesta va permite efectuarea unui control mai rapid, mai eficient și cu costuri mai mici. Se preconizează ca proiectul să fie încheiat la finele anului curent", a afirmat Vrabie.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost identificate de către Comisia Europeană drept priorități care trebuie abordate în cadrul operaționalizării Acordurilor și Protocoalelor bilaterale privind gestionarea frontierelor în vigoare între Ucraina și R. Moldova.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană cu un buget de 4,7 mln euro și 1,6 mln de euro din partea Guvernului Republicii Moldova.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

frontiera , optimizare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1816
Populația:
2124 locuitori

Cairaclia este un sat şi comună din raionul Taraclia. Cairaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Taraclia și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2124 de oameni. Satul Cairaclia a fost menționat documentar în anul 1816.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.