Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
26 octombrie 2012, 16:29 Natura şi turismul views 4194
26 octombrie 2012, 16:29 Natura şi turismul views 4194

Serviciul Hidrometeorologic şi-a schimbat prognoza: în week-end se va încălzi pînă la +20 de grade

Serviciul Hidrometeorologic de Stat şi-a schimbat prognoza pentru acest week-end. O răcire bruscă a vremii se amînă şi se aşteaptă vreme caldă.
Potrivit informaţiilor oferite NOI.md de către şefa Centrului Naţional de Prognoze Meteorologice, Tatiana Strugac, ca urmare a întîrzierii de trecere a unui front atmosferic rece peste teritoriul republicii, condiţiile meteo nefavorabile vor apărea puţin mai tîrziu - de la începutul săptămînii viitoare.

Totodată, meteorologii prognozează vremea frumoasă pentru sfîrşitul săptămînii. Aerul se va încălzi pînă la 20 de grade, iar cerul va fi variabil. Temperatura medie nocturnă a aerului va oscila între 11 şi 15 de grade. Duminica, sînt posibile precipitaţii nesemnificative.

Însă, începînd de luni, pentru perioada 29-30 octombrie, meteorologii anunţă cod galben în legătură cu o schimbare bruscă a vremii. Se prevăd precipitaţii, izolat intensive. În nordul republicii este posibilă lapoviţa. Rafalele de vînt vor sufla pe alocuri cu viteza de pînă la 15-20 m/s. Vremea se vă răci brusc. Temperatura zilnică medie va scădea cu 10-12 de grade.


Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

natura , meteo , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
677 locuitori

Pervomaisc este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pervomaisc și Constantinovca. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Căușeni și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 677 de oameni. Satul Pervomaisc a fost menționat documentar în anul 1886.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.