Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
12 februarie 2022, 14:00 Natura şi turismul views 3325
Încă o țară europeană relaxează restricțiile
12 februarie 2022, 14:00 Natura şi turismul views 3325

Încă o țară europeană relaxează restricțiile

Guvernul Belgiei a decis vineri să relaxeze măsurile anti-Covid-19 în restaurante, cluburi de noapte, baruri şi obiectivele culturale, după ce ţara a depăşit punctul de vîrf al contaminărilor cu varianta Omicron.

De vinerea viitoare, belgienii vor putea să danseze din nou în cluburi, care se vor redeschide, şi se va renunţa la o oră de închidere obligatorie pentru baruri şi restaurante, au convenit experţi din cadrul guvernului acestei ţări, relatează DPA și Agerpres.

În plus, copiii de pînă în 12 ani nu vor mai trebui să poarte mască la şcoală, iar actualele patru zile pe săptămînă de telemuncă obligatorie vor deveni mai degrabă o recomandare decît o obligaţie.

„Aş vrea să le mulţumesc belgienilor, fără excepţii, pentru eforturile pe care le-am depus împreună”, a declarat premierul belgian Alexander De Croo.

Numărul de noi contaminări zilnice a scăzut în rîndul populaţiei belgiene, cifrată la circa 11,5 milioane. Numărul de infectări de vineri a scăzut cu 44% comparativ cu săptămîna trecută.

Numărul de pacienţi din spitale şi din unităţile de terapie intensivă a scăzut de asemenea în Belgia, chiar dacă numărul de decese cauzate de Covid-19 a crescut în ultimele zile. Rata de incidenţă pe două săptămîni este puţin sub 4.000 de contaminări la 100.000 de locuitori.

În afară de party-urile din cluburi, evenimente precum concerte cu public stînd în picioare vor fi de asemenea permise începînd de săptămîna viitoare. Pentru activităţile în aer liber, nu vor mai fi limite în ceea ce priveşte numărul de spectatori.

În special sectoarele cultural şi al alimentaţiei publice au solicitat în ultimele săptămîni guvernului belgian să relaxeze măsurile.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

restrictie , Belgia , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
275 locuitori

Zarojeni este un sat din cadrul comunei Gura Căinarului, raionul FloreştiSatul Zarojeni este situat la distanța de 16 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 275 de oameni. Satul Zarojeni a fost întemeiat în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.