Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
19 februarie 2022, 12:30 Natura şi turismul views 3880
În acest sfîrşit de săptămână se prevede vreme instabilă şi izolat ploioasă
19 februarie 2022, 12:30 Natura şi turismul views 3880

În acest sfîrşit de săptămână se prevede vreme instabilă şi izolat ploioasă

Vreme instabilă şi pe alocuri ploi prognozează Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) pentru acest sfîrşit de săptămînă, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, sîmbătă, 19 februarie, temperaturile diurne se vor încadra între 12-17 grade Celsius. Noaptea, se aşteaptă pînă la minus 3 grade de ger.

Duminică se răceşte, maxima zilei atingînd 13 grade de căldură. În schimb gerul nocturn bate în retragere, termometrele indicînd 1-5 grade cu plus. Tot duminică, în regiunile de centru şi nord se aşteaptă precipitaţii sub formă de ploaie.

Pe 15 februarie, creștinii ortodocși de stil vechi sărbătoresc Întîmpinarea Domnului, numită în popor și Stretenia. Superstițiile specifice zilei de Stretenie sînt numeroase, multe dintre ele făcînd referire la vremea ce urmează. Printre acestea se numără: cine lucrează în ziua de Stretenie va cădea în boală și i se va strîmba gura. Dacă boul, în cursul zilei de Stretenie va bea apă din urma lui, atunci este semn că trece iarna. Dacă bea un bou apă din streașina casei, atunci anul va fi unul cu mană pentru albine și oi. Dacă în ziua de Stretenie este cald, atunci, în cursul anului, va fi vară călduroasă și îmbelșugată, iar dacă în această zi este frig, ger și viscol, atunci vara va fi friguroasă și neroditoare.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

meteo , zi liberă

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1783
Populația:
1701 locuitori

Cobusca Nouă este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Cobusca Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Anenii Noi și la 39 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1701 oameni. Satul Cobusca Nouă a fost menționat documentar în anul 1783.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.