Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
06 decembrie 2022, 09:30 Natura şi turismul views 1220
Fundația Ecodava a organizat o nouă acțiune ecologică
06 decembrie 2022, 09:30 Natura şi turismul views 1220

Fundația Ecodava a organizat o nouă acțiune ecologică

La inițiativa echipei ecology.md, Fundația pentru dezvoltare ecologică Ecodava din R.Moldova împreună cu echipa Taborul Mamei Pămînt au organizat o acțiune ecologică în pădurea orășelului Codru din Chișinău.

Astfel, pe parcursul a cîteva ore, peste 20 de voluntari au colectat peste 60 de saci de gunoi, curățind astfel o parte considerabilă a pădurii din perimetru străzilor Grenoble și Costiujeni. .

Chiar dacă era deza așezat primul strat de zăpadă, voluntarii nu au renunțat la inițiativa lor de acum o săptămînă, și au realizat această acțiune ecologică.

Organizatorii au menționat că această porțiune de pădure este destul de poluată din cauza celor ce nu au o abordare corectă față de mediul înconjurător și fațe de gunoiul pe care îl produc.

La fel, echipa de voluntari și-a propus ca în primăvară să organizeze acțiuni similare împreună cu Primăria Codru pentru a curăța în totalitate această pădure.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ecodava , ecologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
4511 locuitori

Zaim este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Marianca de Sus, Zaim și Zaim loc.st.c.f. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Căușeni și la 74 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4511 oameni. Satul Zaim a fost menționat documentar în anul 1807.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.