Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
14 iulie 2013, 10:32 Natura şi turismul views 12485
14 iulie 2013, 10:32 Natura şi turismul views 12485

Destinaţiile turistice preferate de moldoveni


Foto: x250.ru

Sîntem în plină vară, cînd cei mai mulţi pleacă la odihnă, pentru puţină relaxare sau confort maxim. În ultimii ani, o bună parte dintre moldoveni au ţinut cont de sfaturile managerilor agenţiilor de turism, aşa că mulţi şi-au planificat deja vacanţa. Pentru cei indecişi există, însă, oferte şi în perioada estivală. Chiar dacă scot mai mulţi bani din buzunare pentru un sejur, moldovenii sînt gata să îi cheltuiască pe toţi pentru un concediu binemeritat.

Mulţi moldoveni îşi fac bagajele pentru concediu. Ei susţin că destinaţiile preferate sînt cele exotice, precum Grecia sau Egipt, însă bugetul nu le permite. Astfel, soluţia de salvare este Ucraina. 

Dacă vara trecută agenţiile de turism erau pline de clienţi care optau pentru ţări ca Bulgaria, Turcia, Grecia, apoi în 2013 numărul cererilor s-a redus. Managerii ne asigură că mai există posibilitatea de a prinde oferte speciale, la preţuri accesibile.

„În perioada de vară este aproape imposibil de a răspunde la toate necesităţile şi dorinţele clientului. Pentru un sejur în Ucraina preţul este nu mai mic de 200 de euro. Acesta include cazarea, transportul şi mîncarea. În Turcia - 500 de euro de persoană", susţine directorul unei agenţii de turism.

Mai mult, managerii atenţionează că, dacă sînteţi în căutarea unor oferte turistice tentante, aveţi grijă să nu fiţi ademeniţi de agenţiile fantomă. Şi oamenii legii îndeamnă să vă asiguraţi mai întîi de toate că agenţia la care mergeţi este cunoscută de mai multă lume. Cereţi părerea persoanelor care au beneficiat de serviciile acesteia, pentru a evita eventuale probleme. 

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , turism , calatorie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
1284 locuitori

Lingura este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Crăciun, Lingura și Popovca. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 129 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1284 de oameni. Satul Lingura a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.